Schilderwerk

Bij het schilderen streven onze schilders naar een optimaal resultaat. Daarom werken wij alleen met verf van professionele topkwaliteit, bestand tegen weer en wind. U wilt immers nog lang plezier hebben van uw mooi geschilderde huis of (bedrijfs)pand. Onze schilders luisteren goed naar uw wensen en nemen de situatie zorgvuldig in ogenschouw.
Weet u al precies wat u wilt? Of stelt u een goed kleur- en verfadvies op prijs? Wat is de staat van de ondergrond? Zijn er reparaties nodig? Zitten er oude verflagen op die eerst moeten worden verwijderd? Als wij alles op een rijtje hebben gezet, komen we met een duidelijke prijsopgave. U weet vooraf precies waar u aan toe bent.  

Beglazing

Heeft u een professionele glaszetter nodig? Of heeft u glasschade? Onze glaszetter kan u daarbij helpen. Of het nu gaat om het repareren van een beschadiging aan uw beglazing of om het installeren van nieuwe beglazing in uw woning, een glaszetter van ons bedrijf staat voor u klaar. Met een specialist van ons bedrijf bent u verzekerd van uitstekende service. Mocht u glas nodig hebben dat niet direct leverbaar is, dan plaatst onze glaszetter een tussenoplossing. Daarna bestellen wij direct de gewenste glassoort op maat, om voor een permanente oplossing te zorgen.

Behangwerk

De juiste wandafwerking kan het verschil maken in uw interieur. Behang is terug van weggeweest. Van opvallende designs tot verfijnde texturen. Er is volop keuze in de wereld van behang en de mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u een wand van uw woonkamer, slaapkamer, speelkamer of bijvoorbeeld kantoorruimte voorzien van prachting behang? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Een stukje vakkundigheid wat uw ruimte bijzonder kan maken. 

Spuitwerk

De kwast zal nooit helemaal verdwijnen uit het arsenaal gereedschappen van de schilder. Toch vindt er een kleine revolutie plaats. Waarom zou je strijken, als spuiten sneller en makkelijker is? Sommige klussen lenen zich bij uitstek voor een spuittechniek. Grote oppervlakken bijvoorbeeld, of repeterend werk zoals kozijnen en deuren. Soms grijpt de schilder naar de spuit, in plaats van de kwast of rol. Sigma Coatings was een trendsetter op dit gebied.

Soms is het moeilijk om met één kwast of rollaag een mooi dekkend resultaat te realiseren. Dit betekent dan een extra laag die in technische zin niet nodig zou zijn. De meest gebruikte technieken in de schildersbranche zijn airless, airmix en HVLP (high volume, low pressure). 

  

Kitwerk

In de wereld van de bouw is kit niet meer weg te denken. Denk hierbij aan beglazing, badkamers, sanitaire voorzieningen, vloeren, dilitatievoegen en koelcellen. Kitten worden gebruikt om naden en voegen dicht te maken. Daarvoor zijn verschillende soorten kit op de markt. Belangrijk is vooral dat de juiste kit wordt gebruikt om de klus te klaren. Kies de juiste voor het mooiste en langhoudbare resultaat.

Voor sanitaire (natte) ruimten is een elastische kit de beste keuze. Doordat de kit hecht aan de bouwmaterialen ontstaat een waterdichte afdichting. Zelfs bij onderdompeling treedt er geen lekkage op.

Deze kitten kunnen ook geschikt zijn als beglazingskit, dus bij het aanbrengen van glas in een (houten) kozijn. Doordat een naadvrije hechting tussen glas en kozijn ontstaat, kan er geen water of vuil tussen het glas en het hout terechtkomen. Dit komt de levensduur van het kozijn ten goede en beperkt het onderhoud aan het kozijn.